Βασιλική Β. Παππά: Υποψήφια Ευρωβουλευτής

Υποψήφια για την ευρωβουλή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι η Βασιλική Παππά, θεολόγος, ποιήτρια και δημοσιογράφος, συνεργάτης παλιότερα του ιστολογίου μας.

Η υποψήφια, γεννημένη στα Τρίκαλα και μόνιμη κάτοικος Θεσσαλονίκης, πέρασε από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, την οποία υπηρέτησε για 21 συναπτά έτη, ως καθηγήτρια θεολόγος και ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού, τόσο στη Μακεδονία όσο και στην Ήπειρο (Πέλλα, Ημαθία, Κοζάνη, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Θεσπρωτία). Τελευταία εργάζεται στο Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Α.Π.Θ.

Η πολύχρονη ενασχόλησή της με την παιδεία, αλλά και με θέματα των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού γενικότερα (τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Φίλοι Νίκου Αστρινίδη, βιογράφος -μαζί με τον Ν. Παππά- του τελευταίου, μια από τις μεγαλύτερες μουσικές φυσιογνωμίες του 20ού αι., εξειδίκευση στην Ιστορία της Τέχνης και στην οργάνωση και διοίκηση πολιτιστικών οργανισμών, μεταπτυχιακή διατριβή στα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία των Τρικάλων, για πολλά χρόνια συνεργάτης έντυπων μέσων και τελευταία εκδότρια του ηλεκτρονικού περιοδικού Culture Magazine), την καθιστούν κατάλληλη να μας εκπροσωπήσει στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Γιατί στην ευρωβουλή δεν πρέπει να μας εκπροσωπούν μόνον οι ειδικοί επί των οικονομικών θεμάτων, αλλά και οι γνώστες των θεμάτων της παιδείας και του πολιτισμού, άνθρωποι με αρχές και αξίες.

Η κ. Παππά σπούδασε Θεολογία στα πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Βελιγραδίου και είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών διπλωμάτων με άριστα, στην εκκλησιαστική ιστορία, στη χριστιανική ηθική και στην κοινωνιολογία του χριστιανισμού.  Εξειδικεύτηκε ακόμα στη διαθεματική, πολύτεχνη και επικοινωνιακή διάσταση της σύγχρονης διδακτικής πράξης, σε θέματα ειδικής αγωγής και μαθησιακών δυσκολιών, καθώς και στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων. Ωστόσο, δεν περιορίστηκε μόνο στην ανώτατη εκπαίδευση, αλλά αποφοίτησε και από τα Τμήματα Φυσικοθεραπείας και Φωτογραφίας του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ηγουμενίτσας, τα Τμήματα Θεατρικής Εκπαίδευσης, Κουκλοθέατρου, Τεχνικών Αφήγησης, Μυθοπλασίας και Φώνησης της ΧΑΝΘ, τη Σχολή Στελεχών Παιδικών Εξοχών του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας, τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης (γραφή BRAILLE) και το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Το ενδιαφέρον της για τα παιδιά (μητέρα η ίδια δύο παιδιών), τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τον εθελοντισμό (ένα από τα θέματα των μεταπτυχιακών διατριβών της) μαρτυρούν, αν μη τι άλλο, έναν άνθρωπο που θέλει να προσφέρει ανιδιοτελώς στο κοινωνικό σύνολο.

Τις ίδιες αναζητήσεις, της προσφοράς στον έχοντα ανάγκη, απηχεί και η επιμόρφωση της υποψήφιας γύρω από την προστασία και διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, την τοπική αυτοδιοίκηση, την οργάνωση και την υλοποίηση δράσεων πολιτικής προστασίας, τη διάχυση της πληροφόρησης με ηλεκτρονικά μέσα, την επαγγελματική συμβουλευτική, την κατάρτιση γυναικών σε θέματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την επικοινωνία, τις δημόσιες και ανθρώπινες σχέσεις σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Η ευαισθησία της για την κοινωνία αποτυπώνεται και στο ποιητικό της έργο (έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές και έχει επιμεληθεί ανθολογίες-αφιερώματα στους ποιητές Καβάφη, Βρεττάκο και Βαφόπουλο). Για τα ποιήματά της, αρκετά από τα οποία, έχουν οπτικοποιηθεί και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και σερβικά, έχει βραβευτεί από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών (Α΄ Έπαινος - 2017, Γ΄ Βραβείο - 2018), ενώ για την αναγνώριση του εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και συγγραφικού της έργου από την Ακαδημία Εθνικών και Πολιτιστικών Σχεδιασμών.

Δεν πρέπει να προσπελαστεί ότι η κ. Παππά είναι ακόμα διπλωματούχος της σερβικής και ρωσικής γλώσσας του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου, γεγονός που την οδήγησε και σε περαιτέρω ειδίκευση στη διαβαλκανική συνεργασία και στην εφαρμογή των βαλκανικών γλωσσών.

Χωρίς αμφιβολία, η ενασχόλησή της με τόσα πολλά και συνάμα χωριστά αντικείμενα  καταδεικνύει ένα άτομο με ευρύ πνεύμα και φυσικά πολλές δεξιότητες, στοιχεία απαραίτητα για έναν εκπρόσωπό μας στην ευρωβουλή.

Δεν έχουμε παρά να της ευχηθούμε καλή επιτυχία!

Ρ.-Π. Μ.


 

sharpdialogue.com