15 Μαρ. 2017

Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Προγράμματα Σπουδών

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου δέχεται αιτήσεις για διεκδίκηση θέσης στα Προγράμματα Σπουδών του, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 (που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο). Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας μας: www.ouc.ac.cy, από 8η Φεβρουαρίου μέχρι και 29η  Μαρτίου 2017.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο είναι δημόσιο πανεπιστημιακό ίδρυμα, διεθνώς αναγνωρισμένο και εφαρμόζει αποκλειστικάτη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Με σπουδές προσαρμοσμένες στις ανάγκες των φοιτητών, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 προσφέρονται:

  • 3 Πτυχιακά Προγράμματα Σπουδών,
  • 22 Μεταπτυχιακά Προγράμματα επιπέδου Μάστερ (18 στην Ελληνική και 4 στην Αγγλική γλώσσα),  
  • 13 Διδακτορικά Προγράμματα σε ευρύ φάσμα ερευνητικών αντικειμένων
  • αυτοτελείς Θεματικές Ενότητες
  • διαδικτυακά Προγράμματα Κατάρτισης σε θέματα επιχειρημα-τικότητας και καινοτομίας

Ειδικότερα, για όσους ασχολούνται ή ενδιαφέρονται για τον τομέα του Πολιτισμού, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει τα ακόλουθα Προγράμματα:

  • Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό, με τρεις κατευθύνσεις: Φιλολογία – Ιστορία / Αρχαιολογία / Τέχνη – Γενική κατεύθυνση (προπτυχιακό επίπεδο)
  • Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη (μεταπτυχιακό, επιπέδου μάστερ)
  • Θεατρικές Σπουδές, με τρεις κατευθύνσεις: Επιβίωση του αρχαίου δράματος - Θεατρική αγωγή - Υποκριτική και σκηνοθεσία (μεταπτυχιακό, επιπέδου μάστερ)

 Παρέχονται, επίσης:

- προσιτά δίδακτρα και αριθμός υποτροφιών,

- έκπτωση 10%,

- «ανοικτός» αριθμός προσφερόμενων θέσεων

Η φοίτηση στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Α.Π.ΚΥ.) διεξάγεται εξ αποστάσεως. Η μόνη υποχρέωση φυσικής παρουσίας αφορά στην τελική, γραπτή εξέταση της κάθε Θ.Ε. Το Πανεπιστήμιο φροντίζει να δημιουργεί εξεταστικά κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης, προκειμένου να διευκολύνει τους φοιτητές του από Ελλάδα, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ποσοστό πλέον του 60% του συνολικού αριθμού φοιτητών του Α.Π.ΚΥ.

Για οποιεσδήποτε επιπλέον διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με την ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση : admissions@ouc.ac.cy

Ραφαέλα Μ.

sharpdialogue.com