4 Μαϊ. 2017

Πρόκειται για το 4ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το oποίο θα πλαισιωθεί από προγράμματα εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, όπως μουσικό-θεατρικά παραμύθια, κινηματογραφικές και θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία της πόλης, συναυλίες, διαδραστικά εργαστήρια και ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Στην υλοποίησή του συμβάλλουν οι βιβλιοθήκες και τα μουσικά σχήματα του Δήμου, τα Μουσεία της πόλης, το Γενικό Προξενείο της Τσέχικης Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνεργάζονται το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, η ΔΕΘ - HELEXPO, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Φωτογραφίας, το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, το Μουσείο Κινηματογράφου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, η ΧΑΝΘ, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Noesis», το Διαπολιτισμικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και ο παιδικός σταθμός «Σβούρα».

«Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των φετινών εκδηλώσεων αποτελεί η συμμετοχή των παιδιών προσφύγων που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την ψυχαγωγία τους, τη δημιουργική συνύπαρξη και κοινωνική ενσωμάτωσή τους με τα παιδιά της πόλης» αναφέρει στην εισήγησή της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών, Έλλη Χρυσίδου.

Στη διάρκεια των προγραμματισμένων δράσεων η διοργάνωση θα επιχειρήσει να προσεγγίσει τα παιδιά, ως μελλοντικούς πολίτες, με παράλληλο στόχο να λειτουργήσει ως καταλύτης για τη γνωριμία και την περαιτέρω ανάπτυξη των πολιτισμικών ανταλλαγών και συνεργασιών ανάμεσα σε πολίτες και καλλιτέχνες διαφορετικών χωρών.

Πληροφορίες: 2313 318232 (10.00 - 13.30).

sharpdialogue.com

26 Απρ. 2017

 

θεατρικό παιχνίδι

για μικρούς και μεγάλους

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς διευρύνει τις δραστηριότητές της στο Αρχαιολογικό Μουσείο και για πρώτη φορά προσκαλεί τους μικρούς, από 8 ετών, αλλά και τους μεγάλους φίλους του Μουσείου να συμμετάσχουν σε ένα θεατρικό παιχνίδι, εμπνευσμένο από το καινούριο βιβλίο «Πιθανότητες» του γνωστού συγγραφέα και μουσικού Δημήτρη Μπασλάμ.

Η δράση, με τίτλο «μικρές περιπλανήσεις στις σελίδες ενός βιβλίου», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Το Μουσείο θα υποδεχθεί στον κήπο του δύο σπουδαίους δημιουργούς στον χώρο του παιδικού βιβλίου, τον συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ και τη θεατροπαιδαγωγό Ανέτα Λιάπτση, οι οποίοισυναντιούνται σ' ένα μοναδικό εικονογραφημένο βιβλίο με τίτλο «Πιθανότητες»,που μιλά για τα σταυροδρόμια, τις αποφάσεις, τ' αδιέξοδα και τις διεξόδους που έχει ο καθένας μας, όταν καλείται να πάρει μια απόφαση για να προχωρήσει.

"Στέκομαι λοιπόν όρθια και κοιτάζω ευθεία μπροστά. Βλέπω πως έχω τρεις επιλογές. Να προχωρήσω ευθεία. Να προχωρήσω αριστερά. Να προχωρήσω δεξιά. Πίσω δεν πάω. Και ρωτώ. Αν. Αν λέω, αν…".

Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Μπασλάμ είναι σχολιασμένο με μοναδικό τρόπο από τις δυνατές, διαυγείς και εναργείς εικόνες της Ντανιέλας Σταματιάδη. Ένα βιβλίο για παιδιά, εφήβους και ενήλικους που καλούνται να πάρουν την απόφαση να προχωρήσουν. Πού να πάνε όμως; Ευθεία, δεξιά ή αριστερά; Γιατί πίσω δεν πάει...

Οι μικροί επισκέπτες θα πρέπει να συνοδεύονται από κηδεμόνα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του αρτοποιείου «Ο Γιώργος».

Ώρα προσέλευσης: 11.30.

 

Πληροφορίες: 23410-22477.

Eίσοδος ελεύθερη.

sharpdialogue.com

14 Φεβ. 2017

Είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 19.00, στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Συντονίζει ο Κωστής Ζαφειράκης.

19.00-19.20: Την εκδήλωση προλογίζουν:

Μαρία Ευστρατίου Κόλλια-Τσαρουχά, Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Αλέξανδρος Θάνος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας.

Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Σίμος Δανιηλίδης, Δήμαρχος Νεαπόλεως – Συκεών.

Άρης Στυλιανού, Πρόεδρος Δ.Σ. του Κ.Θ.Β.Ε.

Παρουσίαση της δράσης «Σώσε το δικό σου Θέατρο, κάνε save για το Θέατρο Δάσους» καθώς και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας act4greece της Εθνικής Τράπεζας.

19.20-19.30: Μαρία Τσιμά, Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική. Διευθύντρια Κ.Θ.Β.Ε.

19.30-19.40: Αναστασία Ναζίδου, Διευθύντρια Καταστημάτων Ανατολικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης Εθνικής Τράπεζας.

19.40–19.50: «Η Πολιτιστική Βιομηχανία του Θεάτρου: Μοχλός Τουριστικής Ανάπτυξης».

Στέλλα Κωστοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Περιφερειακής και Τουριστικής Ανάπτυξης, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

19.50–20.00: «Ο ρόλος των επιχειρήσεων στον Πολιτισμό – ΕΚΕ».

Λουκία Σαράντη, Εταίρος και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΕΒΕ.

Αποφώνηση: Γιάννης Αναστασάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε.

20.00–20.30: Μία θεατρική «έκπληξη»...

20.30: Coctail.

sharpdialogue.com