24 Απρ. 2017

Είναι ο τίτλος του βιωματικού εργαστηρίου που διοργανώνει το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης "Αριάδνη" την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, στις 10.00, με συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου Νεράιδας Θεσπρωτίας.

 

Υπεύθυνες δράσης

Κωνσταντίνα Ζιάγκου, Μsc Ψυχολόγος, Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης "Αριάδνη"

Βασιλική Β. Παππά, Msc, MA, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού ΚΕ.ΣΥ.Π. Ηγουμενίτσας.

 

Πληροφορίες: 26650 29462.

sharpdialogue.com

 

16 Φεβ. 2017

Είναι ο τίτλος του εργαστηρίου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2017, στις 20.15, από τον Νίκο Γ. Πόδα (Σύμβουλο Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Εκπαιδευτή Ενηλίκων), στο biscotto coffee+ στο Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos.

Σε μια ταραγμένη εποχή συνεχών αλλαγών και ανακατατάξεων στην παγκόσμια πολιτική και οικονομική σκηνή, η χώρα μας και οι άνθρωποι της δείχνουν να μην κατανοούν τι έφταιξε, τι πρέπει να διορθώσουμε και προς ποια κατεύθυνση πρέπει να πορευθούμε.

Είναι τελικά θέμα έλλειψης φωτισμένων ηγετών ή μήπως πρόβλημα πληθώρας αμετανόητων "ιδιωτών",  που αρνούνται πεισματικά να συμπεριφερθούν ως "πολίτες" στην καθημερινή προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική τους ζωή;

Η λύτρωση μας θα είναι η απόκτηση  "ευρωπαϊκής κουλτούρας" ή μήπως η συνειδητή και επίπονη "επιστροφή" μας σε βασικές αρχές  και  αξίες που οι σοφοί πρόγονοί μας  δίδασκαν 2.500 χρόνια  πριν;

Στο εργαστήριο θα απαντηθούν, με ισχυρές δόσεις αυτοκριτικής και αυτοσαρκασμού και μέσα από τα μάτια των σοφών προγόνων μας, ερωτήματα όπως:
  • ποια η διαφορά του "πολίτη" από τον "ιδιώτη" για τον Αριστοτέλη;
  • ποια η άποψη του Πλάτωνα και του Δημοσθένη για την τήρηση των νόμων;
  • ποια η άποψη του Σόλωνα για τον "ρουφιάνο";
  • ποιους θεωρεί "μορφωμένους" ο Σωκράτης;
  • τι προτείνουν οι επτά σοφοί της αρχαιότητας για τη σωστή ηγεσία και την ορθολογική λήψη αποφάσεων;
  • τι μας διδάσκει ο Οδυσσέας για την "αυτορρύθμιση";
  • κατά τον Σοφοκλή, μπορεί μετά την "ύβρη",  να έλθει η "λύτρωση", χωρίς  την "κάθαρση";

 

Είσοδος Ελεύθερη για το κοινό.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2310 253878.

sharpdialogue.com

 

15 Φεβ. 2017

Είναι ο τίτλος του εργαστηρίου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, στις 20.15, από τον Γιάννη Αντάμη (Μ.Α. Δημιουργικής Γραφής), στο biscotto coffee+ στο Εμπορικο Κέντρο Mediterranean Cosmos.

Ο Κήπος Σεμινάρια, ο πιο πλήρης χώρος δημιουργικής απασχόλησης στην πόλη θα παρουσιάσει ένα εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για εκπαιδευτικούς. Το εργαστήριο απευθύνεται σε δασκάλους και καθηγητές που επιθυμούν να διερευνήσουν τις δυνατότητες του γνωστικού αντικειμένου της Δημιουργικής Γραφής και να την αξιοποιήσουν στο πλαίσιο των μαθημάτων τους. Οι συντονιστές των εργαστηρίων, απόφοιτοι και τελειόφοιτοι πανεπιστημιακών προγραμμάτων Δημιουργικής Γραφής και κάτοχοι σχετικής εκπαιδευτικής εμπειρίας, θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες, μέσα από θεωρητικά κείμενα και πρακτικές ασκήσεις, να προσεγγίσουν με μέθοδο το αντικείμενο και να αντλήσουν από αυτό τα απαραίτητα εφόδια που απαιτεί η σύγχρονη παραγωγή λόγου στο σχολείο.

Είσοδος Ελεύθερη.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2310 253878.

sharpdialogue.com

 

7 Φεβ. 2017

Είναι ο τίτλος του εργαστηρίου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 20.15στο biscotto coffee+ στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos από τους Αριστοτέλη Καδίτη (Οικονομολόγο, Σύμβουλο Επιχειρήσεων) και Άγγελο Αγγελάκη (Οικονομολόγο, Λογιστή-Φοροτεχνικό).

Στην δύσκολη πραγματικότητα που βιώνει κάθε επιχειρηματίας σήμερα, οι εισηγήσεις του λογιστή που εμπεριέχουν σφαιρικότητα αλλά και εμβρίθεια και του ανθρώπου που τον βοηθά να χαράξει την στρατηγική του marketing και των μελλοντικών του εξελίξεων, είναι πολύτιμες.

Τι κάνει όμως όταν οι εισηγήσεις τους είναι αλληλοσυγκρουόμενες; Ένα «debate» για δύσκολους λύτες στο επιχειρείν του σήμερα.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2310 253878.
 
Είσοδος Ελεύθερη.

 sharpdialogue.com

17 Ιαν. 2017

 

Ορθοφωνία και Τεχνικές Παρουσίασης Προφορικού Λόγου


Είναι ο τίτλος του εργαστηρίου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017, ώρα 20.15, στο biscotto coffee+ στο Mediterranean Cosmos (Είσοδος Ελεύθερη) από τη Μαρία Αράπογλου (Voice Actress-Μουσικό-Μουσικοθεραπεύτρια).

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους όσους χρειάζονται αποτελεσματική επικοινωνία μέσω του λόγου καθημερινά και σε επαγγελματίες που η έκθεση στον δημόσιο λόγο αποτελεί μέρος της δουλειάς τους, όπως:

Εκπαιδευτικοί, Εκφωνητές, Δημοσιογράφοι, Ηθοποιοί – Αφηγητές, Ξεναγοί, Πολιτικοί, Επιστήμονες – Ομιλητές σε συνέδρια, Υπεύθυνοι εταιρικών τμημάτων, Τραγουδιστές, Δικηγόροι κ.ά..
Πολλές φορές, όταν απευθυνόμαστε σε κάποιον προσωπικά ή σε πολλούς δημόσια ή απλά αφηγούμαστε μία ιστορία, αντιλαμβανόμαστε ότι το μήνυμα δεν μεταφέρεται προς τα έξω. Ίσως γιατί οι άλλοι εστιάζονται κυρίως στον τρόπο που μιλάμε και λιγότερο στο περιεχόμενο του λόγου μας.
- Πώς μπορούμε λοιπόν να μιλάμε καθαράμε ευκρίνεια και εκφραστικότητα;
- Πώς μπορεί η φωνή μας να έχει όγκο και ένταση χωρίς να κουραζόμαστε;
- Πόσα ηχοχρώματα έχει η φωνή μας όταν μιλάμε και πως μπορούμε να επιλέξουμε το πιο κατάλληλο ανάλογα με την περίσταση;
Πώς μπορούμε να αφηγούμαστε ένα οποιοδήποτε κείμενο πειστικά, με το ανάλογο χρώμα και συναίσθημα;
Πώς μπορούμε να αποπνέουμε κύρος και αποφασιστικότητα με τον λόγο μας;
Πώς μπορούμε να γοητεύουμε με τη φωνή μας, όταν μιλάμε
 
Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα δοθούν στο εργαστήριο "Ορθοφωνία και Τεχνικές Παρουσίασης Προφορικού Λόγου".
 
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2310 253878
 
sharpdialogue.com