6 Απρ. 2017

«Έκθεση Ιστορικού Περιεχομένου»

Μια θεματική Έκθεση σπάνιων ιστορικών κειμηλίων της περιόδου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από τη συλλογή του Χρήστου Κοκκινάκη φιλοξενείται ως το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 στην Πινακοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος της Θεσσαλονίκης.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης, η οποία -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, στολές, παράσημα και άλλα ντοκουμέντα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Απριλίου, ώρα 12.00, όπου, όσοι παραβρέθηκαν, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ανάλυση των ιστορικών γεγονότων και του ιστορικού πλαισίου της εποχής από τον Σπυρίδωνα Σφέτα, Καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της Έκθεσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας, είναι η βαθύτερη από το κοινό προσέγγιση, μέσα από την επαφή του με τα ιστορικά αντικείμενα, της ιστορίας εκείνης της περιόδου.

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δει και να θαυμάσει από κοντά στρατιωτικά και αστυνομικά αντικείμενα της πολεμικής περιόδου 1940-1949, καθώς και των μεταπολεμικών χρόνων, που ανήκουν σε ανθρώπους που έλαβαν μέρος στα γεγονότα της εποχής.

«Η παρουσίαση αυτών των μοναδικών συλλεκτικών κομματιών που καλύπτουν τα όρια του Έπους του 1940, τον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης και τον Εμφύλιο Πόλεμο αποβλέπει στη διατήρηση και την ενίσχυση της πολιτισμικής μας ταυτότητας και κληρονομιάς», σημειώνει ο Αντιδήμαρχος κ. Σωκράτης Δωρής.

Είσοδος Ελεύθερη.

Ωράριο λειτουργίας: 09.00-14.00.

sharpdialogue.com