11 Ιουλ. 2017

Δράσεις για οικογένειες και παιδιά στο Μουσείο της Πέλλας

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας θα πραγματοποιεί τις ακόλουθες δράσεις για παιδιά και οικογένειες:

«Αρχαιολόγος για μια μέρα»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 9-12 χρονών, για να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο όλα τα στάδια εργασίας μιας ανασκαφής (γιατί και πώς γίνεται, πώς καθαρίζονται, συντηρούνται, σχεδιάζονται, φωτογραφίζονται, χρονολογούνται και καταγράφονται τα ευρήματα στο Ημερολόγιο της Ανασκαφής, αλλά και πώς στη συνέχεια εκτίθενται στις αίθουσες του Μουσείου). Το πρόγραμμα θα υλοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης και εφόσον συμπληρωθεί ο αριθμός των 10-15 ατόμων.

Διάρκεια προγράμματος: 90΄.

Υπεύθυνος προγράμματος: Δρ. Νικόλαος Β. Παππάς (Αρχαιολόγος), με τη συμβολή των Δέσποινας Ζηλίδου (Σχεδιάστριας) και Ιωάννας Κεχαγιά (Συντηρήτριας).

 

 

«Η καθημερινή ζωή στη Μεταλεξάνδρεια Πέλλα»: Ξενάγηση για οικογένειες, για ένα ταξίδι σε έναν «καινούργιο κόσμο», σε μια εποχή που σηματοδοτείται από σημαντικές αλλαγές στις αντιλήψεις και στον τρόπο ζωής, σε μια κοινωνία έντονων αντιθέσεων, με τις πνευματικές ανησυχίες και τις υλικές απολαύσεις της, με τις ομορφιές και τις ασχήμιες της, με τις καλές και κακές στιγμές της. Η δράση θα πραγματοποιείται δύο Κυριακές τον μήνα, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα.

Διάρκεια δράσης: 60-90΄.

Υπεύθυνος δράσης: Δρ. Νικόλαος Β. Παππάς (Αρχαιολόγος).

 

Kαι οι δύο δράσεις θα πραγματοποιούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.

Είσοδος ελεύθερη για τους συμμετέχοντες.

 

Πληροφορίες: 23820 31160.

sharpdialogue.com