26 Μαρ. 2019

Είναι ο τίτλος του θεατρικού αναλογίου που θα  παρουσιαστεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, ώρα 18.30, στο «Πέτρινο» Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας Θεσσαλονίκης (Πολυτεχνείου 20).

Eπτά ιστορικά πρόσωπα, σε άμεση σύνδεση με τον Μ. Αλέξανδρο (η δυναμική μητέρα του Ολυμπιάδα, η αδελφή του Κλεοπάτρα, η τροφός του Λανίκη, η εταίρα Θαΐδα, οι γυναίκες της ζωής του -η Βαρσίνη και η Ρωξάνη, ο στρατηγός του Κοίνος), «σκιές» πια στον Άδη, έρχονται και μας αφηγούνται τον πόνο της ξενιτιάς, την άγρια μοναξιά και τον μεγάλο «νόστο», που ένοιωθαν για τους δικούς τους και τον τόπο τους και που δεν ευτύχησαν, να πραγματοποιηθεί το όνειρό τους και χάθηκαν άταφοι, στις ερημιές, ξεχασμένοι σε χώρες μακρινές άξενες. Έρχονται, μετά από τόσους αιώνες μοναξιάς, να μας φωνάξουν πως «Τίποτα δεν είναι τα ωραία αυτού του κόσμου / πριν καλά φανούν, χάνονται…/ σαν ονείρου σκιά».

Το εν λόγω θεατρικό αναλόγιο, ύστερα από την πρώτη παρουσίασή του στο αρχαιολογικό μουσείο της Πέλλας, παρουσιάζεται τώρα στο «Πέτρινο» Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας, μια προσφορά του Συλλόγου Απανταχού Γηγενών Επιστημόνων Γυναικών Πυλαίας – Αρχαίας Στρέψας στα μέλη και στους φίλους του.

 

Συντελεστές της παράστασης

Κείμενο-Μουσική Επιμέλεια: Δρ. Νικόλαος Β. Παππάς.

Σκηνοθετική-Εικαστική Επιμέλεια: Αφροδίτη Ιωαννίδου.

Ενορχήστρωση-Μουσική Διεύθυνση: Σάκης Δερμιτζάκης.

 

Θεατρική Ομάδα «Ἔλεος»

Με τη σειρά εμφάνισης

Αφηγητής Α: Νικόλαος Παππάς.

Αφηγητής Β: Ιωάννης Παπακυριακόπουλος.

Ολυμπιάδα: Αφροδίτη Ιωαννίδου.

Κλεοπάτρα: Βικτωρία Ιωσηφίδου.

Βαρσίνη: Δέσποινα Σφάντζικα.

Θαΐδα: Έφη Βαλσαμάκη.

Κοίνος: Δημοσθένης Ιωαννίδης.

Ρωξάνη: Αφροδίτη Τσέτσικα.

Λανίκη: Στέλλα Τσατσαρώνη.

 

Μουσικό - Φωνητικό Σύνολο «ΜέΜνηΑ»

Πιάνο: Σάκης Δερμιτζάκης.

Μπουζούκι, ούτι, ποντιακή λύρα: Γρηγόρης Λαζαρίδης.

Κιθάρα, τραγούδι: Σταύρος Ακτίνης.

Ηλεκτρικό μπάσο: Χρήστος Σιάσος. 

 

Σοπράνο: Αρετή Τάχου, Ειρήνη Μπάρλα.

Άλτο: Ιωάννα Καλαϊτζή-Καρανικόλα, Ρίτα Τάμπα, Ρούλα Βέττα.

Τενόρο: Στέλιος Κοτζαμάνης, Δρόσος Δρόσος.

Μπάσο: Ιγνάτιος Χαραλαμπίδης.

 

Λίγα λόγια για τους βασικούς συντελεστές

Δρ. Νικόλαος Β. Παππάς

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, απ’ όπου απέκτησε και δύο μεταπτυχιακά διπλώματα, στην Κλασική και Βυζαντινή Αρχαιολογία και Τέχνη αντίστοιχα. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο αναγορεύτηκε Διδάκτορας. Έχει διπλώματα Αγγλικής και Ιταλικής Γλώσσας από τα Πανεπιστήμια Cambridge, Michigan και Perugia. Για τρία χρόνια παρακολούθησε μαθήματα τεχνικών αφήγησης παραμυθιού, κάνοντας αφηγήσεις σε δημοτικές βιβλιοθήκες και σε μουσεία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί και μαθήματα θεάτρου. Πέντε θεατρικά του αναλόγια («Ὡς σκιᾶς ὄναρ», «Κραταιὰ ὡς θάνατος ἀγάπη», «Ἄρρητος θρῆνος – Λύπη Αμίλητη», «Μας εχτύπησαν κάθε λογής ανέμοι», «Πόλη, Πόλη… ποῦ ἔδυ σου τό κάλλος;»), έχουν παρουσιαστεί από τη θεατρική ομάδα «Έλεος» και το μουσικό-φωνητικό σύνολο ΜέΜνηΑ στο αρχαιολογικό μουσείο της Πέλλας και σε άλλους χώρους πολιτισμού.

Είναι Αρχαιολόγος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Προϊστάμενος του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων και Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας και του Ομίλου Φίλων Νίκου Αστρινίδη και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Σ.Ε.Α.) και του Σωματείου Φίλοι Μνημείων Θεσσαλονίκης.

 

Αφροδίτη Ιωαννίδου

Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε κλασικό τραγούδι και θέατρο, με ειδικές σπουδές στο Αρχαίο Δράμα. Υπήρξε για 35 συνεχόμενα χρόνια ηθοποιός του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ). Συνεργάστηκε με επίλεκτα θεατρικά και μουσικά σχήματα. Συγχρόνως ασχολείται με τη σκηνοθεσία και τη θεατρική παιδεία. Για είκοσι και πλέον χρόνια δίδαξε στην ανώτερη θεατρική εκπαίδευση. Είναι ιδρυτικό μέλος του θεάτρου «ΟΡΑ». Με την Αμαλία Στρινοπούλου δημιούργησαν την ομάδα «ΜΕΘΕΞΗ», βασισμένη στην υποκριτική της κίνησης. Στο Βουκουρέστι συνεργάστηκαν στις παραστάσεις «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Δ. Σολωμού, «…και Ιουλιέττα» του Α. Δήμου, «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» του Ι. Καμπανέλλη, «Γυναικείες Κουβέντες», μονόλογοι σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων, «Τρωάδες» του Ευριπίδη, «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη και «Ὡς σκιᾶς ὄναρ» του Δρ. Ν. Παππά. Με τον τελευταίο δημιούργησαν την ομάδα «ΕΛΕΟΣ», με την οποία παρουσίασαν τα θεατρικά του αναλόγια στο αρχαιολογικό μουσείο της Πέλλας και σε άλλους χώρους πολιτισμού.

 

Σάκης Δερμιτζάκης

Ο Σάκης Δερμιτζάκης ξεκίνησε μουσική σε ηλικία 14 χρόνων, παίζοντας ακορντεόν, αρμόνιο, πιάνο και αργότερα σπούδασε και απέκτησε δίπλωμα τρομπέτας και πτυχία ανώτερων θεωρητικών. Εργάστηκε πολλά χρόνια σε ωδεία και μουσικές σχολές, αλλά και σε Μουσικά Σχολεία. Τώρα διδάσκει σε Γενικά Σχολεία ως καθηγητής Μουσικής και παράλληλα είναι στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η δραστηριότητά του επεκτείνεται και στη μουσική διεύθυνση φωνητικών-χορωδιακών συνόλων όπως του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, του Παγχαλκιδικού Συλλόγου και του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης.

Το 2015 ξεκινά τη συνεργασία του με τον αρχαιολόγο και συγγραφέα Δρ. Ν. Παππά, οπότε και δημιουργούν το φωνητικό σύνολο «ΜέΜνηΑ». Από το 2016 και μετά, σε συνεργασία και με την ηθοποιό του ΚΘΒΕ, Αφροδίτη Ιωαννίδου, που αναλαμβάνει τη σκηνοθετική και εικαστική επιμέλεια, θα παρουσιάσουν μαζί 5 θεατρικά αναλόγια με μεγάλη επιτυχία, τα οποία μάλιστα επαναλήφθηκαν αρκετές φορές, κατ’ απαίτηση του κοινού.

 

 

 

 

 


sharpdialogue.com

16 Οκτ. 2018

Θεατρικό αναλόγιο που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, ώρα 19.00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης πανελλήνιας εμβέλειας με τίτλο «Περιβάλλον και Πολιτισμός», αφιερωμένη κατά τη διετία 2017-2018 στις «Πνοές Ανέμων».

Θέμα του οι ευεργετικές και καταστρεπτικές πνοές των ανέμων, που ανατρέπουν τις ισορροπίες και την υπερηφάνεια της ανθρώπινης επινόησης και δημιουργικότητας, αλλά και που διασφαλίζουν αδιατάρακτο τον κύκλο της ζωής και την ισορροπία της φύσης. Μελτέμια, μπουρίνια, θύελλες και καταιγίδες μας εχτύπησαν και πάντοτε θα μας χτυπούν, θα περνούν βίαια, θα σαρώνουν, συχνά θα λεηλατούν, θα ανατρέπουν, θα αναστατώνουν, θα τραυματίζουν θανάσιμα, τουλάχιστον συναισθηματικά τις ζωές των ανθρώπων, αφήνοντας στο πέρασμά τους ερείπια παθών, αποκαΐδια πόθων. Όμως τι κάνουμε; Λιποψυχούμε και καταποντιζόμαστε; Ή παλεύουμε και προχωρούμε;

 

Συντελεστές της παράστασης:

Κείμενο-μουσική επιμέλεια: Δρ. Νικόλαος Β. Παππάς, Αρχαιολόγος

Σκηνοθετική επιμέλεια: Αφροδίτη Ιωαννίδου, Ηθοποιός

Πιάνο-Μουσική Διεύθυνση: Σάκης Δερμιτζάκης, Μουσικός

 

Θεατρική Ομάδα «Έλεος» (με τη σειρά εμφάνισης):

Νικόλαος Παππάς (Αφηγητής Α)

Αφροδίτη Ιωαννίδου (Αφηγητής Β)

Δημοσθένης Ιωαννίδης (Αφηγητής Γ)

Δέσποινα Σφάντζικα (Αφηγητής Δ)

 

Μουσικό-Φωνητικό Σύνολο ΜέΜνηΑ:

Σάκης Δερμιτζάκης (πιάνο)

Αρετή Τάχου (τραγούδι)

Ειρήνη Μπάρλα (τραγούδι)

Σταύρος Ακτίνης (κιθάρα, τραγούδι)


Sharpdialogue.com

25 Σεπ. 2018

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, που λαμβάνει χώρα από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, με τον γενικό τίτλο ΠΟΛ(ε)ΙΣ, θα παρουσιαστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19:00, το θεατρικό αναλόγιο «Πόλη, Πόλη... ποῦ ἔδυ σου τό κάλλος;».

Με κεντρικό θέμα τη μοίρα των ηττημένων, τέσσερα ιστορικά πρόσωπα, δύο από τη μακεδονική βασιλική Αυλή (η Λαοδίκη, η γυναίκα του Περσέα και ο γιος του Αλέξανδρος) και άλλα δύο από τη βυζαντινή αυτοκρατορική Αυλή (η Άννα Παλαιολογίνα Νοταρά, μνηστή του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και η Ελένη Φραντζή, σύζυγος του επιστήθιου φίλου του) έρχονται από το παρελθόν και μας διηγούνται τις τελευταίες στιγμές των δύο φημισμένων πόλεων, της Πέλλας και της Κωνσταντινούπολης. Δύο ένδοξες πόλεις, δύο οικουμενικές πρωτεύουσες, δύο διαφορετικοί κόσμοι, με ένα λαμπρό αλλά συνάμα πικρό παρελθόν... 

 

Συντελεστές της παράστασης:

Κείμενο - μουσική επιμέλεια: Δρ. Νικόλαος Β. Παππάς, Αρχαιολόγος της ΕΦ.Α. Πέλλας 

Σκηνοθετική επιμέλεια: Αφροδίτη Ιωαννίδου, Ηθοποιός 

Πιάνο - Μουσική Διεύθυνση: Σάκης Δερμιτζάκης, Μουσικός 

 

Θεατρική Ομάδα «Έλεος» (με τη σειρά εμφάνισης): 

Νικόλαος Παππάς (Αφηγητής) 

Αφροδίτη Τσέτσικα (Λαοδίκη) 

Δέσποινα Σφάντζικα (Ελένη Φραντζή) 

Αφροδίτη Ιωαννίδου (Άννα Παλαιολογίνα Νοταρά) 

Δημοσθένης Ιωαννίδης (Αλέξανδρος) 

 

Μουσικό-Φωνητικό Σύνολο ΜέΜνηΑ

Σάκης Δερμιτζάκης (πιάνο) 

Αρετή Τάχου (τραγούδι) 

Ειρήνη Μπάρλα (τραγούδι) 

Στέλιος Κοτζαμάνης (τραγούδι)


sharpdialogue.com

24 Απρ. 2018

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλήνων Ρουμανίας – «ΝΟΣΤΟΣ», σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο «Ι. Λ. Καρατζιάλε» του Βουκουρεστίου και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, παρουσιάζουν τη «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ.

Η διαχρονική αυτή και πάντα επίκαιρη κωμωδία του Αριστοφάνη δείχνει τον θαυμασμό και την εκτίμησή του στο γυναικείο φύλο, σε αντίθεση με τις αντιλήψεις του γενικότερου κοινωνικού συνόλου της εποχής που ήθελε τη γυναίκα περιορισμένη στα οικιακά, τα συζυγικά και τα μητρικά της καθήκοντα.

Στο πρόσωπο της Λυσιστράτης εκθειάζει τις αντιθέσεις της γυναικείας ψυχοσύνθεσης που κάνουν τη γυναίκα ελκυστική και αποτελεσματική. Είναι ευαίσθητη και ταυτόχρονα δυναμική, είναι υποταγμένη και μαζί επαναστάτρια, είναι ρομαντική και ρεαλίστρια, είναι διορατική και πρακτική. Με αυτές τις ιδιότητες που τη χαρακτηρίζουν, διακρίνει και συνειδητοποιεί πόσο παράλογος είναι ο πόλεμος που, όποια κι αν είναι η έκβασή του, μόνο συντρίμμια και καταστροφές αφήνει πίσω του τόσο για τους ηττημένους όσο και για τους νικητές.

Επινοεί λοιπόν έναν έξυπνο τρόπο να εκβιάσει τους άνδρες και να τους αναγκάσει να πάψουν τον πόλεμο και να γυρίσουν στα σπίτια και τις οικογένειές τους. Παρακινεί τις γυναίκες -Αθηναίες και Σπαρτιάτισσες- σε ερωτική αποχή και τις ορκίζει να μην ενδώσουν στις πιέσεις των ανδρών για ερωτική συνεύρεση, αν πρώτα δεν συνθηκολογήσουν και δεν κάνουν Ειρήνη. Αμείλικτο το δίλημμα για τους άνδρες!!!

Ακατανίκητο το όπλο του έρωτα!!! Και όταν πια η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο, οι άνδρες αναγκάζονται να υποχωρήσουν και να συνάψουν Ειρήνη.

 
ΔΙΑΝΟΜΗ
Ιέρεια Λυσιμάχη
: Αφροδίτη Ιωαννίδου

Λυσιστράτη: Μαρία Τσιτσιπίνη
Πρόβουλος: Ανδρέας Νικηφορίδης
Καλονίκη: Σάντυ Σιβρή
Μυρρίνη: Ηλέκτρα Γραμματικούδη
Κινησίας: Γιώργος Παπαδόπουλος
Λαμπιτώ:  Έφη Βαλσαμάκη
Συμφιλίωση/ Γριά/ Έγκυος: Νατάσσα Καραλιά
Γέρος: Παναγιώτης Μπλίτσας
Χορός Γυναικών: Χαρά Λιάτη, Σιμόνα Μπαλού, Έφη Ιωαννίδου, Αλίκη Τσιομπάνου
Χορός Ανδρών: Δημήτρης Κωνσταντακέλης, Ιουλιάν Μαρμαντίου, Χρήστος Παπαδημητρίου, Νίκος Χούμκοσλης

Ο «ΝΟΣΤΟΣ» ευχαριστεί το Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου «ΑΘΗΝΑ» για την απλόχερη φιλοξενεία, τη Στέλλα Γκουτσάνου για τη συμμετοχή στην ερμηνεία των τραγουδιών και τον Ηρακλή Χριστόπουλο για την ηχογράφηση της μουσικής.

 

«ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης
Σκηνοθεσία: Αφροδίτη Ιωαννίδου
Χορογραφία: Αμαλία Στρινοπούλου
Μουσική Σύνθεση: Παντελής Τερεζάκης
Κοστούμια: Αφροδίτη Ιωαννίδου, Αμαλία Στρινοπούλου
Μετάφραση: Ρουμανικά, Υπερτιτλισμός: Γιώργος Παπαδόπουλος

Παραστάσεις: Παρασκευή, 27.04.2018 και Παρασκευή, 04.05.2018, ώρα 19:30, Αίθουσα «Στούντιο».

Διάρκεια: 1 ώρα και 15 λεπτά
Υπερτιτλισμός: Ρουμανικά

 sharpdialogue.com


 

 

Trupa de teatru Asociației Culturale Grecești din Romania - NOSTOS în colaborare cu Teatrul Național "I. L. Caragiale" din București și sub egida Ambasadei Grecesti din București prezintă LYSISTRATA DE ARISTOFAN.

Această comedie diacronică și mereu actuală a lui Aristofan arată admirația și respectul lui față de sexul feminin, în contrast cu percepția generală a societății vremii ce dorea ca femeia să se limiteze la gospodărie, căsnicie și îndatoririle materne.

Prin personajul Lysistrata, Aristofan prezintă contrastele psihologiei feminine ce fac femeia atrăgătoare și eficientă. Este delicată și în același timp dinamică, supusă și revoltată împeună, romantică și realistă, perspicace și pragmatică. Cu aceste trăsături, Lysistrata își dă seama cât de absurd este războiul; indiferent de rezultat, nu există decât haos și distrugere lăsate în urmă de ambele părți, învinși și invingători.

Ea născocește un mod inteligent de șantaj asupra bărbaților, forțându-i astfel să pună capăt războiului și să se întoarcă la casele și familiile lor. Îndeamnă femeile - ateniene si spartane - la abstinență sexuala, și le pune să jure că nu vor ceda dorințelor sexuale ale bărbaților, dacă nu capitulează și nu semnează pace. Ce dilemă implacabilă pentru bărbați!!!

Dar de neînvins arma dragostei!!! Iar când situația ajunge la limită, bărbații se văd nevoiți să se retragă și să facă pace.

 

DISTRIBUȚIE
Preoteasca Lysimaha: Afroditi Ioannidou
Lysistrata: Maria Tsitsipini
Provoulos: Andreas Nikiforidis
Kaloniki: Sandy Sivri
Myrini: Elektra Grammatikoudi
Kinisias: Giorgos Papadopoulos
Labito: Efi Valsamaki
Păciuitoare/Bătrână/ Gravidă: Natassa Karalia
Bătrân: Panagiotis Blitsas
Cor Femei: Simona Balu, Efi Ioannidou, Hara Liati, Aliki Tsiobanou
Cor Barbati: Nicos Houmkoslis, Dimitris Konstantakelis, Iulian Marmandiu, Christos Papadimitriou


Mulțumiri: Școlii Grecești din București ATHENA pentru generoasa sa ospitalitate, Stelei Guțanu pentru participare la interpretarea cântecelor, și Iraklis Christopoulos pentru înregistrarea muzicii.

 

LYSISTRATA de ARISTOFAN

Traducerea: Giannis Varveris
Regia: Afroditi Ioannidou
Coregrafia: Amalia Strinopoulou
Compoziția de Muzica: Pantelis Terezakis
Costume: Afroditi Ioannidou, Amalia Strinopoulou
Traducere: Română, și Supratitrare: Giorgos Papadopoulos


Program: Vineri 27.04.18 și Vineri 04.05.18, ora 19:30, Sala Studio.

Durata: 1 h 15 min
Supratitrare: română

sharpdialogue.com

30 Νοε. 2017

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλήνων Ρουμανίας-«ΝΟΣΤΟΣ», στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του με σκοπό την προώθηση και ανάδειξη του Ελληνικού πολιτισμού στη Ρουμανία, παρουσιάζει το θεατρικό αναλόγιο «Ὡς σκιᾶς ὄναρ - Σαν ονείρου σκιά» του Δρ. Νικόλαου Παππά, Αρχαιολόγου και Επιμελητού του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας. Για πρώτη φορά το αναλόγιο παρουσιάστηκε στο αίθριο του παραπάνω Μουσείου με μεγάλη επιτυχία. Το θέμα του, ο πόνος της ξενιτιάς και ο μεγάλος Νόστος, όπως τον αφηγούνται επτά ιστορικά πρόσωπα του στενού κύκλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου συνάδει απόλυτα τόσο με την επωνυμία του συλλόγου όσο και με τους στόχους του.

Πρόκειται για ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο, το κείμενο του οποίου ερμηνεύει η Αφροδίτη Ιωαννίδου, καταξιωμένη ηθοποιός, η οποία για 25 συναπτά έτη υπηρέτησε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Την κυρία Ιωαννίδου πλαισιώνει η θεατρική ομάδα του «Νόστου», η οποία ερμηνεύει και τα τραγούδια που παρεμβάλλονται, τραγούδια Ελληνικά παραδοσιακά και έντεχνα, με συνοδεία μουσικών οργάνων.

Η εκδήλωση, που τελεί υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βουκουρέστι, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Lyris», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 19:30, στο ARCUB, Lipscani, Αίθουσα Arcelor, Οδός Λιπσκάνι αρ. 84-90.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα εκτίθεται φωτογραφικό υλικό εκθεμάτων, σχετικών με τον Μ. Αλέξανδρο, του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας, τα οποία διέθεσε για τον σκοπό αυτό η ομώνυμη Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Με υπότιτλους στη Ρουμανική γλώσσα.

 

Συντελεστές της παράστασης

Κείμενο: Δρ. Νικόλαος Β. Παππάς

Εικαστική Επιμέλεια-Σκηνοθεσία: Αφροδίτη Ιωαννίδου

Ενορχήστρωση: Σάκης Δερμιτζάκης

Διδασκαλία Τραγουδιών: Στέλλα Γκουτσάνου

 

Το κείμενο και τα τραγούδια ερμηνεύουν:

Ολυμπιάδα (Μητέρα): Αφροδίτη Ιωαννίδου

Αφηγητής Α: Αμαλία Στρινοπούλου

Αφηγητής Β: Ανδρέας Νικηφορίδης

Κλεοπάτρα (Αδελφή): Ηλέκτρα Γραμματικούδη

Βαρσίνη (Αγαπημένη): Μαρία Τσιτσιπίνη

Θαΐς (Εταίρα): Έφη Βαλσαμάκη

Κοίνος (Στρατηγός): Δημήτρης Κωνσταντακέλης

Ρωξάνη (Σύζυγος): Νατάσσα Καραλιά

Λανίκη (Τροφός): Σάντυ Σιβρή

 

Στην ερμηνεία των τραγουδιών συμμετέχουν και οι:         

Χρήστος Παπαδημητρίου                                                      

Φωτεινή Τσόγια

 

Συνοδεύουν:

Στο βιολί: Στέλλα Γκουτσάνου

Στο πιάνο: Ina Craciun

Στο μπουζούκι: Ηρακλής Χριστόπουλος

 

Μετάφραση: Σιμόνα Μπαλού, με την επίβλεψη της Έλενας Λάζαρ.

 

Ευχαριστούμε θερμά το Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου «ΑΘΗΝΑ» για την απλόχερη φιλοξενία του.

 


sharpdialogue.com