1 Απρ. 2017

Είναι ο τίτλος της Ημερίδας που διοργανώνει το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης εφαρμογής του θεσμού του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, σε συνεργασία με το Αεροπορικό Απόσπασμα Ακτίου και το ΕΠΑ.Λ. Ηγουμενίτσας, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, ώρα 10.00, στην Αίθουσα Θεάτρου του ΕΠΑ.Λ.

Ομιλητές

Σωτήριος Παπαχρήστου, Σμήναρχος Ιπτάμενος

Βασιλική Β. Παππά, Υπεύθυνη του ΚΕ.ΣΥ.Π Ηγουμενίτσας

Σταύρος Σιντόρης, Επισμηναγός ΜΕ

Οργάνωση – Συντονισμός δράσης: Βασιλική Β. Παππά, Υπεύθυνη του ΚΕ.ΣΥ.Π Ηγουμενίτσας.

Είσοδος Ελεύθερη.

Ραφαέλα Μ.

sharpdialogue.com

27 Μαρ. 2017

Είναι ο τίτλος της Ημερίδας που διοργανώνει το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης εφαρμογής του θεσμού του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας και το Eσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο της Ηγουμενίτσας την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, ώρα 19.00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Σωτήρης Δάκαρης» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Ομιλητές

Το νυχτερινό σχολείο ως χώρος προσωπικής ενδυνάμωσης και οραματισμού των μαθητών του, Κωνσταντίνα Ζιάγκου, Ψυχολόγος - Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης «Αριάδνη».

Ένα σωστό βιογραφικό, εφαλτήριο για την ανεύρεση εργασίας, Βασιλική Β. Παππά, Msc, MA Σύμβουλος ΣΕΠ του ΚΕ.ΣΥ.Π Ηγουμενίτσας.

Σύμβαση εξαρτημένης εργασίας: Δικαιώματα και υποχρεώσεις των εργαζομένων,  Κωνσταντίνος Σιντόρης, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας.

Οργάνωση – Συντονισμός δράσης: Βασιλική Β. Παππά, Υπεύθυνη του ΚΕ.ΣΥ.Π Ηγουμενίτσας.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Ραφαέλα Μ.

sharpdialogue.com

13 Μαρ. 2017

 

«Ανακαλύπτοντας τα επαγγέλματα

 που σχετίζονται με την αρχαιολογία.

 Επαγγελματικές Διέξοδοι και Προοπτικές»

 

Πρόκειται για την Ημερίδα που διοργανώνει το KE.ΣΥ.Π Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και το 1ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, ώρα 11.00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.

Ομιλητές

Βασιλική Β. Παππά, Σύμβουλος ΣΕΠ του ΚΕ.ΣΥ.Π Ηγουμενίτσας

«O ρόλος του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού στην επιλογή επαγγέλματος»

Δρ. Γεωργία Πλιάκου, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων, Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

«Ανασκάπτοντας και μελετώντας το παρελθόν.Το σύνθετο έργο του αρχαιολόγου»

Αντωνία Τζωρτζάτου, Αρχαιολόγος, Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

«Από την ανασκαφή, στην έκθεση. Η οργάνωση των μουσείων και οι μουσειακές σπουδές»

Βασιλική Ζώη - Αρετή Πρίγκη, Συντηρήτριες Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

«Το επάγγελμα του συντηρητή αρχαιοτήτων και έργων τέχνης: Ξενάγηση στο Εργαστήριο Συντήρησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας»

Χρήστος Τόκας, Φύλακας Αρχαιοτήτων, Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

«Το επάγγελμα και τα καθήκοντα του φύλακα μουσείων και αρχαιολογικών χώρων»

sharpdialogue.com

8 Φεβ. 2017

«...Προϋποθέσεις Άσκησης. Επαγγελματικές Συνθήκες»

 

Είναι ο τίτλος της ενημερωτικής Ημερίδας που θα πραγματοποιήσει το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών, την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Φιλιατών.

Σκοπός της Ημερίδας, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης εφαρμογής του θεσμού του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, είναι η ενημέρωση και καθοδήγηση των μαθητών, η κατάθεση εμπειριών και ανταλλαγή απόψεων των συμμετεχόντων ομιλητών και η ανίχνευση των αναγκών των μαθητών για περαιτέρω ενημέρωση.

Ομιλητές

Παναγιώτης Ζήλης, Ανθυποπυραγός, Προϊστάμενος Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φιλιατών.

Βασιλική Β. Παππά, Msc, MA, Σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Απόστολος Σωτηρόπουλος, Ανθυποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος.

sharpdialogue.com

25 Ιαν. 2017

Είναι ο τίτλος της ενημερωτικής Ημερίδας που θα πραγματοποιήσει το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 11.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Φιλιατών, στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης εφαρμογής του θεσμού του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση και καθοδήγηση των μαθητών, η κατάθεση εμπειριών και ανταλλαγή απόψεων των συμμετεχόντων ομιλητών και η ανίχνευση των αναγκών των μαθητών για περαιτέρω ενημέρωση. 

Ομιλητές:

Φώτιος Ντίνης, Υποδιευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.

Βασιλική Β. Παππά, Msc, MA, Σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

sharpdialogue.com