18 Ιαν. 2017

«Άσκηση, η πιο αποτελεσματική (ψυχο)θεραπεία»

Είναι ο τίτλος του εργαστηρίου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, στις 20.15, από τον Κυριάκο Τσόχα, Κλινικό Ψυχολόγο, στο biscotto coffee+ στο Mediterranean Cosmos (Είσοδος Ελεύθερη).

Λίγο πολύ όλοι μας γνωρίζουμε ότι η τακτική άσκηση είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για το σώμα και την υγεία μας. Ωστόσο, τα τεράστια οφέλη της άσκησης σχετικά με την ψυχική και πνευματική μας υγεία και ευεξία είναι αυτά τα οποία λαμβάνονται πολύ λιγότερο υπόψη και σε αυτά θα επικεντρωθεί το εργαστήριο. Μία προπόνηση την ημέρα, τον ψυχολόγο κάνει πέρα. Η συχνή άσκηση μπορεί να έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο ενάντια στην κατάθλιψη, τις αγχώδεις διαταραχές, τη διάσπαση προσοχής και σε πολλές άλλες ψυχοσυναισθηματικές καταστάσεις. Μέσω της άσκησης, είσαι «καταδικασμένος» να νιώσεις καλύτερα.
Είναι τόσο ισχυρή η επίδραση της άσκησης, μέσω βιοχημικών διεργασιών στο σώμα μας, που η παραπάνω πρόταση, δεν είναι καθόλου υπερβολική. Ενδορφίνες, ορμόνες, επίπεδα σεροτονίνης, αίσθημα ευφορίας και χαλάρωσης είναι μόνο κάποιες από αυτές τις διεργασίες. Αυτοπεποίθηση, αυτεπάρκεια και κίνητρο. Μέσω της άσκησης, η αυτοπεποίθηση μας ανεβαίνει, η σχέση μας με το σώμα μας βελτιώνεται, μαθαίνουμε να καταλαβαίνουμε τις ανάγκες του και να το προσέχουμε περισσότερο. Μαθαίνουμε να βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, ενισχύουμε την πίστη στις δυνατότητες μας και δυναμώνουμε το κίνητρο μας. Δυνατό σώμα, δυνατό μυαλό. Βελτίωση μνήμης και διαφόρων νοητικών λειτουργιών, θωράκιση απέναντι σε εκφυλιστικά νοσήματα του εγκεφάλου, καλύτερη ποιότητα ύπνου και πιο ανεβασμένη διάθεση.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, είναι ξεκάθαρο πως η καθημερινή άσκηση είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο διαθέσιμο προς όλους μας και ελεύθερο προς χρήση. Ωστόσο, είναι γεγονός πως πολλοί από μας δυσφορούμε στην ιδέα της άσκησης, την αναβάλλουμε ή την παραγκωνίζουμε εντελώς. Στο εργαστήριο αυτό θα αναλυθεί πόσο λάθος είναι αυτό και πόσο εύκολο και απαραίτητο είναι να εντάξουμε την άσκηση στην καθημερινότητα μας.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2310 253878.
 
sharpdialogue.com