17 Φεβ. 2017

«Μιλάτε!…Σας ακούνε;»

 

Είναι ο τίτλος του εργαστηρίου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2017, στις 20.15, από τη Θεοδώρα Θανασούλη (Δικηγόρο, Ψυχολόγο, Οικογενειακή Διαμεσολαβήτρια), σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Οικογενειακής Διαμεσολάβησης, στο biscotto coffee+ στο Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους όσους χρειάζονται μια αποτελεσματική επικοινωνία καθημερινά και σε επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, λόγω της δουλειάς τους (όπως δικηγόροι, ιατροί, εκπαιδευτικοί, πωλητές) και  σε όσους γενικά θέλουν να έχουν μία εποικοδομητική επικοινωνία με τους συνομιλητές τους.
Σε αυτό το σύντομο εργαστήρι, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη ευκαιρία να μάθουν:
  • Βασικές τεχνικές επικοινωνίας
  • Λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία
  • Τρόπους καθημερινής επικοινωνίας
  • Ενεργητική ακρόαση στην πράξη
  • Μη βίαιη επικοινωνία και θετική γλώσσα για επίλυση διαφορών
  • Πώς ακούν και πώς ακούγονται, όταν μιλούν.

 

Είσοδος Ελεύθερη για το κοινό.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2310 253878.

sharpdialogue.com
25 Ιαν. 2017

Είναι ο τίτλος του εργαστηρίου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, στις 20.15, από τη Χαρά Βλαχοδήμου  (Κλινική Ψυχολόγο), στο biscotto coffee+ στο Mediterranean Cosmos.

Νιώσατε ποτέ ότι βρίσκεστε σε καταστάσεις που δεν σας εκφράζουν ή ότι δέχεστε συμπεριφορές που ξεπερνούν τα όρια σας; Βιώσατε ποτέ το αίσθημα του να μη νιώθετε καλά κοντά σε έναν άνθρωπο αλλά να μην καταλαβαίνετε το γιατί; Η συγκαλυμμένη βία, που υπάρχει στην καθημερινότητα μας, εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους ακόμα και από αγαπημένα μας άτομα, όπως τα παιδιά μας, οι γονείς μας, ο σύντροφος μας.

Στο εργαστήριο, με βιωματικές ασκήσεις θα γίνει κατανοητό τι σημαίνει να βιώνουμε «ηθική παρενόχληση» στην ζωή μας και μπορούμε να την αντιμετωπίζουμε. Θα επισημανθεί επίσης ποιοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν ηθική παρενόχληση, θα ερμηνευτεί το προφίλ των θυτών αλλά ταυτόχρονα θα φανούν μέσα από αληθινές ιστορίες οισυνέπειες της στην ζωή μας.
 
Είσοδος Ελεύθερη για το κοινό.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2310 253878.

sharpdialogue.com
25 Ιαν. 2017

Είναι ο τίτλος του εργαστηρίου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, στις 20.15, από τη Σεβαστή Μεταξά (Διαιτολόγο, Διατροφολόγο, London Metropolitan University), στο biscotto coffee+ στο Mediterranean Cosmos.

Στο εργαστήριο θα συζητηθούν ο ορισμός, τα αίτια, η πρόληψη, η διάγνωση και η αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας. Ειδικότερα:

Τι είναι παιδική Παχυσαρκία και πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν το παιδί μας είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο;

Ποιες είναι οι πηγές του προβλήματος;

Τι επίπτώσεις έχει στο παιδί η υπερβαρότητα ή η παχυσαρκία;

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ένα υπέρβαρο ή παχύσαρκο παιδί;

 

Είσοδος Ελεύθερη για το κοινό.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2310 253878.

 sharpdialogue.com
18 Ιαν. 2017

Είναι ο τίτλος του εργαστηρίου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, στις 20.15, από τον Κυριάκο Τσόχα, Κλινικό Ψυχολόγο, στο biscotto coffee+ στο Mediterranean Cosmos (Είσοδος Ελεύθερη).

Λίγο πολύ όλοι μας γνωρίζουμε ότι η τακτική άσκηση είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για το σώμα και την υγεία μας. Ωστόσο, τα τεράστια οφέλη της άσκησης σχετικά με την ψυχική και πνευματική μας υγεία και ευεξία είναι αυτά τα οποία λαμβάνονται πολύ λιγότερο υπόψη και σε αυτά θα επικεντρωθεί το εργαστήριο. Μία προπόνηση την ημέρα, τον ψυχολόγο κάνει πέρα. Η συχνή άσκηση μπορεί να έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο ενάντια στην κατάθλιψη, τις αγχώδεις διαταραχές, τη διάσπαση προσοχής και σε πολλές άλλες ψυχοσυναισθηματικές καταστάσεις. Μέσω της άσκησης, είσαι «καταδικασμένος» να νιώσεις καλύτερα.
Είναι τόσο ισχυρή η επίδραση της άσκησης, μέσω βιοχημικών διεργασιών στο σώμα μας, που η παραπάνω πρόταση, δεν είναι καθόλου υπερβολική. Ενδορφίνες, ορμόνες, επίπεδα σεροτονίνης, αίσθημα ευφορίας και χαλάρωσης είναι μόνο κάποιες από αυτές τις διεργασίες. Αυτοπεποίθηση, αυτεπάρκεια και κίνητρο. Μέσω της άσκησης, η αυτοπεποίθηση μας ανεβαίνει, η σχέση μας με το σώμα μας βελτιώνεται, μαθαίνουμε να καταλαβαίνουμε τις ανάγκες του και να το προσέχουμε περισσότερο. Μαθαίνουμε να βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, ενισχύουμε την πίστη στις δυνατότητες μας και δυναμώνουμε το κίνητρο μας. Δυνατό σώμα, δυνατό μυαλό. Βελτίωση μνήμης και διαφόρων νοητικών λειτουργιών, θωράκιση απέναντι σε εκφυλιστικά νοσήματα του εγκεφάλου, καλύτερη ποιότητα ύπνου και πιο ανεβασμένη διάθεση.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, είναι ξεκάθαρο πως η καθημερινή άσκηση είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο διαθέσιμο προς όλους μας και ελεύθερο προς χρήση. Ωστόσο, είναι γεγονός πως πολλοί από μας δυσφορούμε στην ιδέα της άσκησης, την αναβάλλουμε ή την παραγκωνίζουμε εντελώς. Στο εργαστήριο αυτό θα αναλυθεί πόσο λάθος είναι αυτό και πόσο εύκολο και απαραίτητο είναι να εντάξουμε την άσκηση στην καθημερινότητα μας.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2310 253878.
 
sharpdialogue.com
13 Ιαν. 2017
Είναι ο τίτλος του εργαστηρίου που θα πραγματοποιηθεί στο biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos) τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στις 20.15, από τον Μπάμπη Μιχαηλίδη, BSc, MSc, Σύμβουλο Ακαδημαϊκής και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας στο New York College στη Θεσσαλονίκη (Είσοδος Ελεύθερη).
Το ενδιαφέρον θέμα αφορά στη δημιουργία ενός Προσωπικού Σχεδίου Ανάπτυξης  ως ένα πολύτιμο σύγχρονο επαγγελματικό εργαλείο.
Βελτιώνοντας σε βάθος τον εαυτό μας, οδηγούμε την ζωή μας προς το καλύτερο. Κατανοούμε τα στοιχεία της προσωπικότητάς μας και αγγίζουμε τα όνειρά μας μέσα από ένα Σχέδιο Προσωπικής Ανάπτυξης.Το Σχέδιο αυτό είναι μία καινοτόμα και αποδοτική προσέγγιση, η οποία προσπαθεί να εντοπίσει τα “δυνατά” και “αδύνατα” σημεία του ατόμου, τις “ευκαιρίες” και τις “απειλές” που αντιμετωπίζει και να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό στρατηγικό σχέδιο δράσης. Η γνώση είναι δύναμη, όμως η επίγνωση για το τι πρόκειται να κάνουμε με αυτήν είναι καθοριστική. Σκέψεις, επιλογές, όνειρα και εμπειρίες είναι μόνο ένα μικρό μέρος των γνώσεων που εύλογα πιστεύουμε πως έχουμε, αλλά δεν τις αξιοποιούμε κατάλληλα…
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2310 253878.
 
sharpdialogue.com