8 Δεκ. 2016

«ΑΣΗΜΕΝΙΕΣ ΧΑΝΤΡΕΣ»: διηγήματα

Είναι το 18ο βιβλίο του Ευριπίδη Μακρή, το οποίο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 18.ΟΟ, στο Πνευματικό Κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» του Δήμου Ηγουμενίτσας από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο με δεκατέσσερα (14) διηγήματα και μια ταξιδιωτική ιστορικο-γεωγραφική περιήγηση. Καρπός βιωμάτων και γεγονότων της ζωής, τα παραπάνω διηγήματα (ιστορικά, ηθογραφικά, κ.ά.) αποτυπώνουν την ανθρώπινη μοίρα αλλά και σημαντικές πτυχές της ζωής του συγγραφέα, με πανανθρώπινες προεκτάσεις, αγγίζοντας κάθε ανθρώπινη ψυχή.

Ο συγγραφέας Ευριπίδης Μακρής, Δάσκαλος, Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Duisburg της Γερμανίας, έχει «ακριβά» βιώματα και στη Θεσπρωτία, εφόσον εκεί έζησε για αρκετά χρόνια και εκεί ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του (εξατάξιο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας).

Για το συγγραφικό του έργο έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, και από την Ελληνική Λαογραφική Εταιρία. Αλλά και η συγκεκριμένη παρουσίαση, την οποία οργανώνει ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας, είναι μία ακόμα τιμητική προσφορά στο πρόσωπό του. Θα του αποδοθεί μάλιστα από μέρους του συλλόγου και τιμητική πλακέτα.

Το βιβλίο θα το παρουσιάσουν οι: Γιώργος Κ. Καπρινιώτης, Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος  Φιλολόγων και η Βασιλική Παππά, Δημοσιογράφος, Ποιήτρια και Υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας.

Πληρέστερη σίγουρα εικόνα θα αποκομίσουν όσοι θα τιμήσουν με την παρουσία τους τον συγγραφέα, τη λογοτεχνία, το βιβλίο γενικότερα.

Ραφαέλα Μ.

sharpdialogue.com