«Έρως και Ψυχή. Από τον Μύθο στην Προοπτική»

Είναι το θέμα του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείαςπου θα πραγματοποιηθεί στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο από 2 έως 4 Δεκεμβρίου 2016. Το συνέδριο οργανώνει η Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας (Ε.Δ.Π.Ε.) (http://www.edpe.gr/synedrio/) με τη συνεργασία του ανωτέρω Πανεπιστημίου και την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος και της European Federation of Dramatherapy.

Με αφετηρία τον μύθο του Έρωτα και της Ψυχής, εξετάζονται τα μεγάλα ζητήματα που η δεδομένη χρονική στιγμή μας φέρνει αντιμέτωπους: οι βίαιες αλλαγές, οι αβεβαιότητες και απώλειες που βιώνουμε καθημερινά σαν άτομα, σας ομάδες, σα χώρα μέσα στη δίνη μιας οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και οι μετακινήσεις χιλιάδων ανθρώπων που η διεθνής συγκυρία φέρνει στη χώρα, που ζουν χωρίς τη θέλησή τους παγιδευμένοι, κουβαλώντας τις δικές τους απώλειες.

Η σκέψη σε αυτό το Συνέδριο είναι κατά πόσο μέσα από την τέχνη, οι θεραπευτές μπορούν να φέρουν στην επιφάνεια ερωτήματα και να διερευνήσουν πώς μπορούν να απεμπλακούν και να αναδυθούν οι δυνάμεις της ζωής, της χαράς και της υπέρβασης, ώστε να οριστούν ξανά οι σχέσεις, η ατομική και η συλλογική μας ταυτότητα.

Το Συνέδριο θα περιλαμβάνει διαλέξεις, ελεύθερες ανακοινώσεις, master classes, βιωματικά εργαστήρια, performances και θεατρικές παραστάσεις.

sharpdialogue.com