ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (DEPENDENCE AND FREEDOM)

Οι εποχές αλλάζουν… Κάποτε οι ίδιοι οι ποιητές απήγγειλαν τα ποιήματά τους, σήμερα έχουμε φτάσει στην οπτικοποίηση και στη δημιουργία μικρών κινηματογραφικών ταινιών ανάλογα με την έμπνευση του δημιουργού καλλιτέχνη. Σήμερα παρουσιάζουμε ένα νέο βίντεο με ποίηση της συνεργάτιδάς μας Βασιλικής Β. Παππά.
«Εξάρτηση και Ελευθερία». Ένα video αντάξιο των προηγούμενων που έχουν κυκλοφορήσει. Kι αυτό οφείλεται στην άψογη συνεργασία όλων εκείνων που συνέβαλλαν σε αυτό. Καταρχήν στην ίδια την ποίηση της Βασιλικής, η οποία έχει αγκαλιαστεί με ιδιαίτερη θέρμη από το αναγνωστικό κοινό, κάτι που αποδεικνύεται από τον αριθμό των προβολών αλλά και από τα σχόλια που γίνονται καθημερινά, αλλά και από την πολύ καλή μετάφραση του ποιήματος στα αγγλικά από τα ελληνικά, καθώς και από την ειδικό στην οπτικοποίηση Δέσποινα Σαββίδου. Και οι τρεις γυναίκες, με πολύ υψηλό επίπεδο μόρφωσης, προερχόμενες από τον χώρο της εκπαίδευσης.
Αξίζει να τονιστεί ότι το φωτογραφικό υλικό παραχωρήθηκε από τον Manuel Fabián Vilches, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο UNIACC του Santiago της Χιλής. Ο Manuel Fabián σπούδασε Αudiovisual Communication και Φωτογραφία στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Χιλής και για 11 χρόνια εργάστηκε με δύο μεγάλες Ελβετικές εταιρείες τις Sinar cameras and Broncolor.
Ευχόμαστε στη Βασιλική, τη δική μας Βασιλική, σταθερή ανοδική πορεία. Το μέλλον θα δείξει, εάν θα κρατηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού…

sharpdialogue.com

''Perdón''

Ένα επίκαιρο και διαχρονικό ποίημα του συνεργάτη μας Νικολάου Παππά. Τη μετάφραση στα ισπανικά και την απαγγελία έκανε η Φλωρεντία Παναγιωταράκη, ενώ τη μουσική επένδυση υπογράφει ο Σάκης Δερμιτζάκης, με το ομώνυμο κομμάτι του («Συγγνώμη»).

POETRY: NIKOLAOS PAPPAS
TRADUCCION Y RECITACION: FLORENCIA DE LA GRECIA
MUSIC: BY SAKIS DERMITZAKIS

sharpdialogue.com